Undgå skader på grund af tilstoppede tagrender

Afadmin

Undgå skader på grund af tilstoppede tagrender

Rensning af tagrender er nødvendigt for at undgå skader, der kan opstå på grund af overfyldte tagrender. Tagrendernes funktion er at lede vandet væk fra huset. Hvis de bliver overfyldte, kan de ikke opfylde denne funktion, og der kan opstå skader på huset. De typiske skader, der kan opstå, er fugtskader, vandskader og frostskader.

Hvordan sker tilstopning af tagrender

En tilstoppet tagrende skyldes i de fleste tilfælde mos, blade, grannåle og fyrrenåle, samt smågrene og kviste. Hvis man bor i et tæt bevokset område, falder der mange blade ned fra træerne, som lander i tagrenden. Der blæser også smågrene og kviste fra træet ned i tagrenden. Derfor skal man få renset sin tagrende oftere end ellers, hvis der er store træer i nærheden af huset.

Hvis der ikke er større træer i nærheden, er det som regel mos fra taget, der er årsag til tilstopningen. Fugle kan også finde på at bygge reder i tagrenden. Kombinationen af mos, blade, kviste, fuglereder, regn og smeltevand kan blive til en tyk og klumpet masse, der ligger og stopper tagrenden til.

Rensning af tagrender forebygger skader på huset

Tagrender har en vigtig funktion specielt på Sjælland. De leder nemlig regnvand væk fra huset, og forebygger dermed fugtskader. Hvis tagrenden er tilstoppet, vil vandet ikke kunne løbe ned igennem nedløbsrøret, men løber i stedet over. Når vandet løber ned ad facaden, kan det medføre fugtskader og der kan komme råd og svamp.

Hos https://www.tagrenderensnu.dk/ kan du få hjælp til rensning af tagrender, nedløbsrør og nedløbsbrønde. De har specielt udstyr, som kan støvsuge blade, mos og smågrene væk. De kan også hjælpe med reparation af tagrenderne, så de kan holde i længere tid. Det er en god ide at få professionel hjælp til rensning af din tagrende. Så er du sikker på, at det bliver gjort, og du undgår at skulle op og stå på en stige, mens du skal bruge den ene hånd til at rense en tagrende.

Det kan være en rigtig god investering at få renset og vedligeholdt sine tagrender. Hvis der kommer fugtskader på husets facade, kan det medføre frostsprængninger. Det kan så med tiden også medføre indvendige skader som fugt og svamp på væggene. Man skal være opmærksom på, at forsikringen ikke dækker, hvis der sker skader på huset som følge af overfyldte tagrender.

Hvor tit skal tagrender renses

Rensning af tagrender vigtigere i dag end nogensinde før. Med det stigende antal skybrud er det endnu mere vigtigt, at tagrender, nedløbsrør og brønde holdes frie, så vandet kan løbe igennem.

Tagrender skal som regel renses to gange om året. Det er især afgørende at rense dem efter løvfaldet om efteråret. Så er de klar til at absorbere de store mængder regn og eventuelt sne, der falder i løbet af efterårs- og vinterperioden.

Man kan tegne et abonnement på rensning af tagrender hos et professionelt firma. Man kan vælge et abonnement på en rensning enten en eller to gange om året. Herved undgår man, at tagrenderne stopper til og at der ophober sig vand, som kan medføre skader på huset.

Om forfatteren

admin administrator