Find økonomisksikkerhed i det faglige hus

Afadmin

Find økonomisksikkerhed i det faglige hus

Tryghed er noget, som de fleste mennesker vægter højt. Mangel på dette kan nemlig være med til at mindske ens livskvalitet, og man kan i sidste ende komme til at føle sig fuldstændig lammet i frygt for at træde forkert. Dette blev særligt tydeligt under finanskrisen, hvor folk gik i en konstant frygt for at blive fyret. Denne usikkerhed kan i sidste ende smitte af på ens performance på jobbet, og dermed vil det i sidste ende være skylden til, at man mister sit job. Det kan selvfølgelig være svært at gøre noget ved denne usikkerhed, da det er helt naturligt at være bange. Dog kan det også tage overhånd, og hvis man oplever, at det har indflydelse på måden, hvorpå man lever sit liv, kan det være et forslag at overveje, hvad man kan gøre anderledes, så man ikke føler sig så bange hele tiden.

 

Kigger man på det økonomiske aspekt af usikkerheden, er der en række ting, som man kan gøre for at få det bedre. Den mest centrale er uden tvivl at melde sig ind i en a-kasse. Selvom det selvfølgelig vil være bedre at få at vide, at man ikke bliver fyret fra sit arbejde, kan det hjælpe på frygten, hvis man ved, at man ikke er helt tabt, hvis man bliver fyret. Man er selvfølgelig nødsaget til at betale en lille sum penge hver eneste måned, som man dermed ikke kan bruge på noget andet, men hvis man skulle ende i den kedelige situation, hvor man står uden arbejde, vil det være det hele værd. Særligt hvis man ovenikøbet er forælder, og dermed har et ansvar overfor andre liv end ens eget, kan det være nødvendigt med en økonomisk sikkerhed. En a-kasse kan eksempelvis finde i det faglige hus, der er en af mange udbydere.

Find den rette a-kasse

Der findes altså utrolig mange udbydere, og det kan derfor også være svært at vide, hvad man skal vælge. Der er ingen tvivl om, at en dårlig a-kasse er bedre end ingen a-kasse, men det er klart en fordel, hvis man vælger en a-kasse, der lever op til ens behov. Det handler altså om at finde en, der er god i forbindelse med arbejdsløshed, men som samtidig ikke koste for meget. Det er en hårfin balance, som kan være svær at ramme. Derfor er det også vigtigt, at man holder alle sine muligheder, som eksempelvis det faglige hus, åbne.

Tag udgangspunkt i dig selv

Som det allerede er nævnt, kan det være svært at finde den rigtige a-kasse. Dog er det vigtigste, at man tager udgangspunkt i sig selv. Hvis man synes det er svært at vide, hvad man kan få ud af de forskellige muligheder, kan det være en god idé eksempelvis at kontaktedet faglige hus, da man på den måde kan blive klogere på sine muligheder. Taler man med en professionel, kan man præsentere sin situation, og ud fra denne få hjælp til at vælge en a-kasse.

Kilde: https://akassefokus.dk/a-kasser/det-faglige-hus/

Om forfatteren

admin administrator