Sådan kan du oprette din egen virksomhed

Afadmin

Sådan kan du oprette din egen virksomhed

Der er en del ting, som du skal have styr på, hvis du gerne vil have din egen virksomhed, eller gerne vil udvide din virksomhed. Vi har skrevet denne artikel i samarbejde med advokatfirmaet Stakemann, der har stor erfaring med at hjælpe små virksomheder i gang eller hjælpe større virksomheder med at blive større. Det er blandt andet i Hvidovre og Rødovre. Klik her for at læse mere om dem.

Her er de ting, som du skal være opmærksom på, når du vil oprette egen virksomhed.

 • Du skal have et CVR-nummer.
  • Hvis du gerne vil have din egen virksomhed, skal du først og fremmest have et CVR-nummer. Det er et nummer, der registrerer dig som virksomhed. Du må gerne have en hobbyvirksomhed uden at have CVR-nummer, men så må du ikke tjene mere end 50.000 kroner om året. Tjener du mere end det, bliver din virksomhed anset for at være en professionel virksomhed, hvor du skal betale moms af din indtægt.
 • Find ud af, om du skal bruge dine egne lokaler.
  • Nogle virksomheder kan du sagtens starte hjemmefra. Det kan for eksempel være virksomheder, hvor du primært bare skal bruge din computer. Det kan være, hvis du laver hjemmesider. I andre tilfælde vil du have brug for dine egne lokaler. Det kan for eksempel være, hvis du starter en restaurant eller en tøjbutik op. Der er du dybt afhængig af at få et lokale med en god beliggenhed.
 • Læg et budget for din virksomhed.
  • Hvis du gerne vil starte din egen virksomhed, er det en god ide, at du lægger et budget for, hvor mange penge du regner med at tjene, og hvor mange penge du får brug for. Hvis du vil låne penge i banken, er det særligt vigtigt, at du har et godt budget. Det kigger de nemlig rigtig meget på. Det kan være med til at vise, at du har styr på din økonomi, at du har lagt et godt budget.
 • Sørg for at få lavet ordentlige ansættelseskontrakter.
  • Hvis du allerede fra start, vil have en eller flere ansatte, er det en god ide at få en advokat ind over, så du får lavet nogle ordentlige ansættelseskontrakter. Det kan være med til at spare dig for mange penge senere hen. Hvis du ingen eller dårlige ansættelseskontrakter har, kan det være, at du kan få problemer med din tidligere ansattes fagforening. Det kan være katastrofalt for din nystartede virksomhed.
 • Hav sagerne i orden på hjemmefronten.
  • Hvis du er gift, er det vigtigt, at du får oprettet en ægtepagt med særeje, når du opretter din egen virksomhed. Det er ikke mindst, når det går dårligt, at det er godt, at du har et særeje på din virksomhed. Hvis din virksomhed kommer i problemer, vil det nemlig adskille din virksomhed fra din og din ægtefælles privatøkonomi. Det betyder, at din partner ikke kommer til at hæfte for virksomheden. Hvis du bliver skilt, er særejet dog også en stor fordel for dig. Hvis du ikke har særeje, vil din tidligere ægtefælle nemlig have ret til halvdelen af værdien i din virksomhed.
 • Opret et holdingselskab.
  • En anden måde at lave en virksomhed på er ved at oprette et holdingselskab. Det er et selskab, der ikke selv producerer noget, men som handler med for eksempel aktier. Det kan være en meget indbringende forretning, hvis du er god til det, men også i det tilfælde er det en god ide, at du har styr på juraen.
 • Find på et godt navn.
  • Når du laver egen virksomhed, er det selvfølgelig også vigtigt, at du finder et godt navn til den, som er nemt for dine kunder at huske.

Om forfatteren

admin administrator